Spiegel

Het woord Miragli verwijst naar het woord Spiegel

Op het moment dat je goed verbonden bent met jezelf dan is de ander als een spiegel voor je. Zelfs al zijn ieders omstandigheden anders, dat wat een ander je laat zien is dan op de één of andere manier toch herkenbaar. Wanneer je echter niet goed in verbinding staat met jezelf, bijvoorbeeld doordat er pijnlijke of misschien zelfs traumatische ervaringen in de weg staan, dan kan het zijn dat de buitenwereld niet als een spiegel maar als een projectiescherm werkt. Je ziet de ander dan niet hoe hij of zij werkelijk is, je kijkt door een gekleurde bril, namelijk die van je eigen projecties. Jouw invullingen: je vooroordeel, je angst, je boosheid, je teleurstelling. Of aan de “positieve” kant: datgene wat je graag wílt zien in de ander (de “roze bril”). In al deze situaties zie je een incompleet of zelfs een vertekend beeld van die ander en dan staat het verbinden vaak in de weg.

Wanneer de dingen die een ander jou laat zien los van oude pijnpunten kunnen resoneren, dan kun je de ander zo echt en zo volledig mogelijk ervaren. Je biedt die ander daarmee ook de mogelijkheid om jou in al je echtheid te kunnen zien. Zo ontstaat er begrip en compassie en kan er een echte verbinding ontstaan.

Ik wil graag samen met jou onderzoeken welke belemmeringen hier nog op aanwezig zijn, om daarmee aan het werk te gaan. Zo kan praktijk Miragli jouw spiegel zijn.